Årets invasion av bananflugor/blomflugor är här – så här blir jag av med dem!

Jag tar helt enkelt en liten skål (eller snarare flera) och fyller dem med äppelcidervinäger och vatten, samt ett par droppar diskmedel.

Flugorna tror att äppelcidervinägern är rutten frukt där de kan lägga sina ägg och styr kosan mot skålen och försöker slå sig ner för att lägga äggen, men eftersom ytspänningen är väck tack vare diskmedlet så säger det SLURP och så ligger de på botten av skålen!

Om någon tänker anklaga mig för djurplågeri så varsågoda att göra det… Det verkar inte ske någon direkt avmattning av antalet flugor från år till år så de klarar bevisligen alldeles utmärkt av att överleva emellan gångerna man ”skålar” med dem…

😉

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Årets invasion av bananflugor/blomflugor är här – så här blir jag av med dem!

 1. Ida Bambi skriver:

  TACK!!!ja har fullt med sånna där fula små äckliga dryga flugor som inte syns och sen när man rör något så flyger de fullt med dom upp i ansiktet i köket, nu låter de som om ja har de jätte lortigt hemma, men så är inte fallet, de är väl rötmånaden antar jag.tack för tipset. GULD värt verkligen..ha en underbar kvällkram

  • Michis skriver:

   Så lite så – fler tips: Byt soppåse så ofta du rimligtvis kan, låt inte frukt ligga framme (lägg in den i kylen, köp inte bananer som blir svarta i kylen) och så den här kleggan ovanför. Koka gärna vatten och häll ner det kokande vattnet i avloppet i vasken med, de har en tendens att lägga ägg där med, de små rackarna! Lycka till! 🙂

 2. Anneli skriver:

  tack för tipset, jag har ännu inte fått några men de kommer o iår kanske jag inte behöver bli galen på kuppen! BONUS

  • Michis skriver:

   De kommer, de kommer… Och det är något djupt tillfredsställande att se dem störtdyka ner i mördarskålen! *moahahaha*

 3. MaygirlS skriver:

  Bra tips! Själv brukar jag använda ganska outblandad saft med några droppar diskmedel i. Funkar det med!

  • Michis skriver:

   Visst gör det det, de känner ju att det är sött och fruktigt, det är därför de kommer! 😀

 4. Linn skriver:

  på temat kokande vatten i avloppet.Kan du så måntera isär avloppet och rensa manuelt. Dom jävlarna är envisa och svårdödade. Sen så är propplösare oslagbart. Det tillsammans med kokande vatten…. ärligt, om dom lyckas överleva det så borde dom nästan få leva. Man kan jaga bananflugor med damsugaren. Det funkar som tillfällig lösning om det är för många. (i och för sig är alla bananflugor för många)

  • Michis skriver:

   Ja, ett avlopp går att ta isär och rensa rent i, vilket jag gör, men det andra är ju sånt där helgjutet med små hål i bara, tyvärr!Fast värst brukar de vara på att bo i soppåsen, så det gäller att byta den dagligen under den här säsongen!

 5. Sara skriver:

  jag brukar också göra så! då försvinner de =) börjar också få en invasion av bananflugor nu…. hade det förra sommaren också!! dags att börja döda…..

 6. Blomflugor skriver:

  Det är skillnad på bananflugor och blomflugor. Om det är bananflugor du har så funkar det nog med att kasta frukten och rensa sopor. Har du blomflugor så finns det nog massor med ägg och larver i din blomjord.

  • Michis skriver:

   Ja, det är skillnad. Men även blomflugor/sorgmygg trillar i skålarna och dör och när de vuxna individerna gjort det i några dagar så brukar det mattas av, eftersom de aldrig hinner lägga några ägg i jorden.

 7. Ewa skriver:

  tack för tipset !

 8. Lindalou skriver:

  Nej, man blir inte av med bananflugor endast genom att kasta frukten och ta ut soporna ( svar till blomflugor) tyvärr men jag använder mig av samma knep som du michis och det är outstanding. In med frukten i kylen och sen fram med en skål med sånt där och sen ligger de små asen illa till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s