Idag åt jag upp det sista av nyårsmiddagen. /Michis

Rådjurssteken var liksom ganska stor. Därför blev det en rejäl hög över efter att vi hade ätit det som huvudrätt på nyårsafton.
Jag är inte så mycket för att kasta bort mat heller, utan har tuggat rådjursstek till både frukost, lunch och middag de senaste dagarna och nu är den äntligen uppäten.

Utmärkt kött för övrigt, det blir inte mycket mer ekologiskt än så – sköts precis utanför Söderköping och fraktades visserligen därifrån och hit med bil, men jämför det med konstgjorda sojaprodukter där råvaran fraktas hit och dit över hela världen så förstår var och en att det inte är en universell sanning att det alltid är bäst med en vegetarisk kost ur miljösynpunkt.

Som nu under vintern till exempel, då är en sallad kanske inte det bästa alternativet om man vill vara miljövänlig, eftersom växthusen värms upp med fossila bränslen.

Salladsgrönsaker är ofta växthusodlade och/eller långväga importerade. I vårt klimat är de oftast inte något miljömässigt förstahandsval. Välj i första hand svenska ekologiska salladsgrönsaker eller alternativet ekologiska rotfrukter eller grövre grönsaker.
Källa: Miljömat.

Jaja, var och en gör som de vill, som vanligt.
Jag erkänner villigt att jag då och då köper salladsingredienser för att jag helt enkelt tycker att det är gott att då och då äta en fräsch sallad. Jag tröstar mig med att det säkert vägs upp av att jag sällan köper mängder av nya kläder samt att jag inte varit utomlands sedan 2007 och då var det en kortare flygresa till Rom.

Enda sättet att helt minimera sin miljöpåverkan torde ju vara att helt enkelt gräva en djup grop ute i skogen och sen be någon annan att fylla igen den medan man själv ligger på botten.
Då torde man väl inte tära på jordens resurser mer, fast det är klart, de ackumulerade miljögifterna läcker ju ut medan man förmultnar, så hur man än vänder sig… Ja, ni vet.

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s