Flugfällan funkar…

20100719.jpg

Flugfällan funkar ypperligt – en del äppelcidervinäger, två delar vatten och någon droppe diskmedel. Flugorna tror att det är rutten frukt som luktar och landar i glaset för att lägga ägg och äta – men eftersom ytspänningen är borta så drunknar de på momangen.

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Flugfällan funkar…

 1. PegBundy skriver:

  haha, vilket sammanträffande att du skriver om det här just idag när jag och VMF sitter och försöker komma på vad det var man skulle använda mot fruktflugorna som invarderat hans kök. *L*Tack. 🙂

  • Michis skriver:

   Så lite så. Ett återkommande tips vid den här tiden på året, men lika effektivt varje år! 😀

 2. snicksnack skriver:

  måste testa, undrar om det funkar på mygg med ?tack för tipset./ K

 3. Ninapinas skriver:

  Jag testade förra året också. Det funkade alldels utmärkt måste jag säga.Ganska konstigt att inte fler har koll på knepet .

  • Michis skriver:

   Ja, jag delar hjärtligt gärna med mig – de föredrar ju till och med den där sörjan framför frukt som ligger framme, så det är en rent magnetisk lockelse på de små liven. :-)Det blir märkbart färre på bara någon timme!

 4. yrvaedret skriver:

  Du din lilla flugmördare….;-DTack för tipset, ska fixa det på en gång. Dessa äckliga flugor som är överallt, vem vill ha dem på kakfatet? Vem vet var de har satt sina äckliga fötter?

  • Michis skriver:

   Kakfatet brukar just den där typen av småflugor inte vara så intresserade av, de är mer på fruktfatet eller i vasken eller i soppåsen. De gillar sånt som är ruttet och luktar sött. *ewww* Det är därför du har så många, inte för att du är rutten, men för att du är så söt! 😉

 5. lilla m skriver:

  =)) tackar för tipset! blir att införskaffa äppelcidevinäger på maxi imorgon =))) ….måste dock säga att vi klarat oss från de flesta av dessa små iår… har nog sett sisådär max tio st..

 6. yrvaedret skriver:

  Du är då verkligen diplomatisk min kära vän ;-DFrukten åker i soporna (fasen…det var ju dit de sökte sig ju) när den börjar bli gammal. Men då ja gär ensam i 2v har jag bara äpplen hemma, som aldrig hinner bli dålig.Sen har jag aldrig kakor på fat, de stoppas in i munnen av mina barn så fort jag tar fram dem.

 7. lilla m skriver:

  yrvädret, jag brukar köpa bananer för d e så lätt frukt för de små.. men där samlades dom.. nu köpte jag äpplen som jag la i kylskåpet… då ruttnar de inte alls lika fort o jag slipper flugorna =))) …men jag upptäckte att dom älskade mannens ölburkar:p …mitt glas m vin sköljer jag ur ordentlgit innan jag går o sussar… o nu även ölburkarna innan de hamnar i återvinningspåsen:p

  • Michis skriver:

   Öl och vin älskar de små fyllflugorna också, det är helt riktigt! Men sån lyx ödar jag inte på dem. :-)Bananerna kan du slå in en och en i aluminiumfolie och lägga i kylen, då svartnar de tydligen inte trots att de ligger i kylen.

 8. Åsa skriver:

  Visst är det suveränt med vin och diskmedel. Dö ska de, de små äcklen… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s