Var på bomöte i Klockaretorpet igår. /Michis

Förutom möjlighet att prata direkt med representanter från bland annat Hyresgästföreningen och Hyresbostäder så fanns där möjlighet att anmäla intresse för nattvandring i Klockaretorpet. Det bjöds dessutom på smörgåstårta från Café Rätt o Slätt. Dessutom så kunde man säga till om man ville vara med och jaga energi.

Energijagandet var dock inte av formen som gick att utvinna till förmån för trötta småbarnsföräldrar, utan det handlade om såna där enkla saker som att åtgärda droppande kranar, sänka värmen på elementen och att lite allmänt tänka på var energin går åt.

De som sköter om städning och underhåll av våra gårdar var också där och jag passade på att tacka dem för det arbete de utför. Jag blir nämligen lika glad varje gång jag kikar ut och ser att det är rent på gården.
Tänk bara vad mycket finare det skulle vara ifall barn, vuxna och ungdomar kunde använda de soptunnor som finns utplacerade med lämpliga mellanrum – men istället kastas det skräp rätt där man står och går. Värst av allt tycker jag är de föräldrar som står på gården och röker och fimpar rätt på backen – för hur tänker man då?
Dels är det ingen vidare förebild för barn och unga, men framförallt så blir det ju en reell fara för småttingarna som gärna går och pillar på allt småskräp och stoppar i munnen.

Visst, jag har ansvar för att hålla mitt barn under uppsikt, men jag tror nog att alla med små barn vet hur snabba de små liven kan vara med att stoppa in olämpligheter i munnen.
Nåja.

Hur som helst.

Inget nytt under solen. Jag avskyr nedskräpning och vill att folk ska sopsortera bättre. Det kan jag nog tjata om till döddagar – ingen kommer någonsin förstå nyttan med det.
Sanningen är ju den att vi som hyresgäster tjänar på att sköta sopsorteringen eftersom en god sopsortering leder till minskade kostnader för hyresvärden vilket i längden innebär att vi får billigare hyror.

Men – sambandet däremellan är kanske för långt för en del.
Samma sak med energisparandet, det kanske är lättare att spara på värme och vatten när man känner att man betalar för det själv och får räkningar på det – så här i hyreslägenheter så ”ingår” det ju.
Inte överallt i och för sig, ute i Ringdansen/Navestad så finns ju lägenheter där man själv får betala för den förbrukningen.
Men än så länge är det inte så här – även om det förefaller troligt att det över en längre tid kommer att införas överallt – det sänker ju kostnaderna för hyresvärden och dessutom för hyresgästen. Ser man hur mycket energi som går åt när man fyllt badkaret med varmt vatten så får man själv avgöra hur ofta man vill betala för den mängden energi liksom.

Nåja – det finns mycket att säga efter det där första bomötet som jag varit med på, men jag tror jag nöjer mig där, med lite allmänna funderingar, helt enkelt.

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Var på bomöte i Klockaretorpet igår. /Michis

 1. Sobek skriver:

  Håller ned dig angående nedskräpning, det är inte så svårt att slänga soporna i soptunnan. I Vissa fall (t.ex kommunala parker) så slarvas det dock också med tömning av de ibland underdimensionerade sopkorgarna vilket får till följd att de blir överfulla och det ser inte heller så trevligt ut när skräpet inte bara väller över utan också läggs runt omkring.

  • Michis skriver:

   Samtidigt är det ju konstigt att det aldrig räcker till, vi har ju bytt till modell jättestor på skräpkorgar i exempelvis Folkparken + att de ställt ut gröna tunnor, riktiga sopkärl. Ändå är det överfullt. Folk släpar med sig och förväntar sig att det ska finnas sopkärl, ingen kan tänka sig att släpa med emballaget hem igen.

 2. Islandsmamman skriver:

  Fimpar på lekplatser. Det finns inget som får upp mitt blodtryck lika fort som det.Det kan ju räcka med en sketen fimp i en ettåring för att det ska bli livshotande. Spöstraff, säger jag, spöstraff och piskning!!Och ja, jag håller med dig. Det är konstigt att ”allas” så fort bli ”ingens”?:-/

  • Michis skriver:

   Fimpar i sandlådor… Och folk klagar på kattpiss, liksom. Visst, barnen kan få i sig äckliga sjukdomar från kattavföringen, men risken är större att de dör av fimpar, som sagt var.Hur som helst… Jag, sopor och skräp… Det är en neverending story.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s