Världen gick åt helvete förr med, men då sändes det inte på TV. /Michis

Helt ärligt – visst är det så det känns ändå?
Förut kunde man vara lyckligt ovetandes om naturkatastrofer i Långtbortistan tills det kom en ensam överlevande hemtravandes något år efteråt och sa: ”Öh, vet ni vad, det var världens vulkanutbrott för ett år sedan!”

Dessutom så slapp man veta exakt vad diverse helt vanliga, men kända människor pysslade med hela dagarna, om man nu inte var en galen förföljare vill säga. Till och med då så kunde man bara förfölja en i taget. Numera behöver man inte förfölja någon alls, bloggar inte människan så finns de säkert med på Facebook eller Twitter.

Förr i tiden kunde man rent allmänt klaga över att ungdomen inte hade någon hyfs. Redan de gamla grekerna beklagade sig över dagens ungdom, liksom. Då hade de ändå inte tillgång till TV-program där de verkligen kunde få det bekräftat att det uppenbarligen finns ungdomar som inte har en helt realistisk syn på livet och verkligheten. Eller för den delen, föräldrar som uppenbarligen tror att uppfostran går ut på att barn ska vara helt beroende av sina föräldrar tills föräldrarna går bort – frågan är vad som händer då.

Hur som helst.

Det är inte dumburkens fel, eller internets. De synliggör bara de problem som säkert alltid har funnits där.
I alla tider har folk mördat, våldtagit, lurat, bedragit och ställt till allmänt jäkelskap, det är liksom bara det att numera kallas det underhållning.
Och skam till sägandes, underhållande är det. Jag älskar att titta på Lyxfällan och känna att även om det ibland ekar lite tomt på kontot så är det åtminstone inte för att jag tagit ett sms-lån för att köpa julklappar till barnen.

Jag uppskattar storligen TV-serier som Criminal Minds, CSI och NCIS där folk inte har något bättre för sig än att stycka varandra, för även om det är saker som skulle kunna hända och som händer i verkligheten så är det alltid så trevligt att se att de klarar upp allt på en timme och till och med mindre än det eftersom reklamen fyller ut tiden.

Det är med andra ord helt enkelt så att jag är lika lättroad som alla andra.
Lättlurad kan man väl säkert också kalla mig.
Jag sitter där och glor, jag med.

Men nu – nu ska jag ner och baka ut rågsiktslimporna och fundera lite grann över hur det kommer sig att man vet om vad man gör men ändå fortsätter man att göra det.

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Världen gick åt helvete förr med, men då sändes det inte på TV. /Michis

 1. Linda Mpili skriver:

  bra inlägg! försöker tänka så ibland, att detta alltid funnits…

 2. yrvaedret skriver:

  Tumme för ett väldigt bra och intressant inlägg!I alla dessa tider så har allt du radar upp funnits, bara det att då gick det från mun till mun. Nu är allt bara ett musklick ifrån oss.

 3. PegBundy skriver:

  det var nog ganska skönt förr…. åsså slapp man Anna Anka och alla andra kvackare på TV….

 4. momo skriver:

  Jag har faktiskt inte ens med mitt norra öga tittat på televisionen på ungefär två månader.Det jag tydligt har märkt är att jag blivit mer skapande. Målar, lyssnar på musik, spelar piano, skriver.Jag tror definitivt TV är fördummande.Tack för mig. 🙂

  • Michis skriver:

   Inte bara fördummande, lärorikt med. Som med allt annat så beror det helt och hållet vad man väljer att göra med mediet i fråga. Jag menar – det är ju så att de noterat att när barnen haft möjlighet att se fem myror är fler än fyra elefanter så kan de läsa redan när de kommer till skolan…

 5. Herr och/eller Fru S skriver:

  Tror ju snarare att det är bättre nu än förr, nu kan vi ju faktiskt få ett medvetande om vad som sker, vi kan eventuellt välja att göra något åt det hela. Tv som medium är ju bra om det används rätt, finns ju faktiskt lysande exempel på bra tv också. Älskar Louis Thoureaux (stavning osäkert) och hans sätt att ta upp intressanta ämnen.//Herr S

  • Michis skriver:

   Ah, när jag skriver att det alltid varit bättre förr så menar jag det ju lite ironiskt. Redan de gamla grekerna klagade på att det var bättre förr, typ. 😉

 6. Herr och/eller Fru S skriver:

  Jo jag förstod det,,,,bara jag som var otydligt. menade ju att jag höll med dig. Att det var alltid bättre förr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s