"Socialtjänsten vägrar kommentera enskilda fall!" /Michis

Tacka fan för det.
Skulle de göra det så bryter de mot sekretessen.
Gissa hur mycket skit de skulle få ifall de skulle börja få för vana att kommentera enskilda fall.

Ibland blir jag lite trött på dem som ilsknar till.

Missförstå mig rätt. Det finns säkert utrymme för förbättringar inom socialtjänstens organisation.
Det går alltid att höja utbildningsnivån hos medarbetare, oavsett ”företag”, så att säga.
Och visst, det finns säkerligen oerfarna nyutbildade soc-”tanter”, det är ju liksom så att det ligger i sakens natur att alla ska börja någonstans.

På det stora hela så är det dock så att jag tycker att soc gör ett enormt jobb. Ett tungt jobb, men ett som måste göras. Och det ligger i jobbets natur att ”kunderna” sällan är nöjda.
Frågan är hur det skulle se ut, utan ”soc”.

Jag tror inte att det skulle vara bättre, direkt.

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till "Socialtjänsten vägrar kommentera enskilda fall!" /Michis

 1. yrvaedret skriver:

  You got a point!Tumme!!

  • Michis skriver:

   …ibland så.Det känns som att man då och då måste påminna folk om att soc styrs av diverse lagar och regelverk och skulle de bryta mot dem för att göra folk nöjda så skulle något vara riktigt fel,.

 2. syfte skriver:

  bemötande är grunläggande…

  • Michis skriver:

   Hur många bemödar sig om att bemöta socialtjänsten på ett trevligt sätt då, tro?Självklart bör alla inblandade parter bemöda sig om att bemöta varandra trevligt, samtidigt går det inte att komma bort från det faktum att socialtjänsten då och då måste ta till tvångsåtgärder som inte faller klienterna i smaken. Då finns det inte längre något ”bra” bemötande, tyvärr, eftersom ett ”bra” bemötande i det läget för en klient innebär att ett nödvändigt omhändertagande (exempelvis) går om intet.Det är nog inte alldeles lätt som socialsekreterare att kunna balansera på linjen med vad som måste göras och klientens behov av att få sina önskemål tillgodosedda.

 3. Herr och/eller Fru S skriver:

  Det är väl självklart att dom inte skall kommentera enskilda fall. Hur skulle det se ut om man hängde ut enskilda personers privatliv för att några har fått för sig att soc gör fel. Att soc inte fungerar alla gånger måste ju gå att lösa på andra sätt, utan att hänga ut utsatta individer.//Herr S

  • Michis skriver:

   Det är ju det. Jag litar ytterst sällan på enskilda personers snyfthistorier om hur hemska soc är, för jag vet att soc inte får bemöta deras uppgifter och därmed kan man aldrig verifiera snyftisarna. Det är så det fungerar. Eller inte fungerar. Beroende på hur man vill se saken.

 4. Herr och/eller Fru S skriver:

  Något jag inte förstår riktigt är att folk tycks tro att soc kan göra vad dom vill, hur dom vill. Är det ingen som inser att dom har lagar att följa, att om dom inte följer dom lagarna kan dömas för brott. Visst jag har full förståelse för att vissa individer som behöver hjälp av soc inte kan läsa igenom besluten, överklaga dom om dom anser att det är fel osv, men då är lösningen inte att det skall bli offentlighandling, lösningen måste ju då vara att det finns en möjlighet att en annan soc/tant/gubbe går igenom fallet.

  • Michis skriver:

   Socialen kan göra vissa saker, men har ett strikt regelverk att följa, som sagt var. Och det går alltid att överklaga. Alltid. In absurdum, ibland. Sedan blir folk upprörda när de läser i valfritt ”blad” att någon som misshandlat och vanskött barnen fått tillbaka sina barn från fosterhemmet och undrar hur det gick till, samma människor kan veckan innan ha varit upprörda när de hört hur mamman som misshandlade och vanskötte barnen fick dem omhändertagna till att börja med… Mjo.

 5. imsy skriver:

  Jag känner några socialsekreterare. De har verkligen tunga jobb.

  • Michis skriver:

   Jepp. Jag känner några jag med. Jag är alltid förundrad över att de fortsätter att jobba på. Men det är väl övertygelsen om att de faktiskt gör sitt bästa som driver dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s