Hej, det är jag som är den rabiata sopsorteringstanten. /Michis

Man blir förbannad.
Före Michis kom in…
Lite bättre, men jag orkar inte sopsortera åt andra!
…och efter jag gick därifrån.

 Ni förstår… Jag är en ganska snäll person, men när jag blir arg, då blir jag arg.
Skulle gå till soprummet för brännbart avfall och matavfall, med – ja, brännbart avfall och matavfall, inte helt oväntat.
Öppnade dörren och det låg sopor i soppåsar, i pappkartonger och bara rätt upp och ner över hela golvet.

Jag blev förbannad. Riktigt förbannad.
Inte nog med att många av påsarna innehöll enbart kartong, eller enbart papper – sopkärlen var inte ens fulla!
Hur svårt är det att gå in, lägga sin påse i sopkärlet och sedan gå ut?
Istället för att bara slänga det rätt på golvet alltså?

Jag menar, alldeles förutom att soporna till majoriteten bestod av sådant som inte skulle vara i brännbart-kärlen eller matavfallskärlen så var det ju mest att jag kan tänka mig hur renhållningsarbetarna känner sig när de öppnar dörren. De ska ta sig fram för att tömma kärlen, men det står skit överallt, så då får de ju börja med att hysta i allt i kärlen, sedan skriva upp för varje kärl den straffavgift som tillkommer när något är felsorterat och därefter slänga allt i sopbilen.

Skoj.
Säkerligen.

Nåja. När jag blir arg blir jag riktigt arg. Det tog mig nio minuter mellan bild ett och bild två – att bara slänga i grejerna i kärlen så det går att komma fram.

Mina stackars vänner som följer mig på både Facebook och bloggar är nog rätt trötta på de här bilderna, men jag blir verkligen asförbannad på riktigt – dels för att arbetsmiljön för ”sopisarna” med vett och vilje förstörs, dels för att folk inte har någon som helst respekt för varandra!
Hur kul är det att sopsortera och tänka på miljön när man möts av den där skiten när man kommer med sitt sopsorterade avfall?

Hur skoj är det att inte kunna ta med sig barnen bort och slänga sopor för man inte vet ifall det ligger glaskross över hela golvet i miljörummet?

Nej, fy fan, rent ut sagt.
Det må verka som en skitsak, men få saker gör mig så upprörd som en uppenbar brist på respekt för de som måste ta hand om skiten i slutändan.
Vad hände med att alla sköter sitt? Var det bara biten med att ”skita i andra” som lockade?
Så länge alla sköter sitt och skiter i andra så fungerar det nämligen utmärkt, men om man bara slänger allt huller om buller i ett soprum så sköter man ju verkligen inte sitt!

Så där, nu har jag varit svenskt arg och ventilerat mig i ett blogginlägg, samt mailat klagomålsavdelning på Hyresbostäder…
Dags att varva ner inför veckan som kommer.

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hej, det är jag som är den rabiata sopsorteringstanten. /Michis

 1. Trollan skriver:

  Vad är det för människor som bor där? Hur svårt kan det vara. Egentligen borde de inte tömma förrän grejerna ligger i kärlen, men så får de väl inte heller göra.Du är duktig du. Jag hade skrivit en arg lapp – men inte plockat upp efter dem.

  • Michis skriver:

   Ja, du… Det är konstigt, för när man går runt här bland gårdarna verkar det vara folk som är som folk är mest, men är folk som mest som folk här verkar vara som mest då är det nog så att jag hoppas att folk som är som folk är mest inte är här.;)Duktig är jag inte. Jag tänker bara på de stackars Transportare som möts av skiten imorgon… om ingen annan gör något.

 2. Lindalou skriver:

  Säger som Trollan. Vad är det för människor som bor där?? De skulle bo i egen villa och behöva KÖRA bort skiten i stort sett varje dag för att inte översvämmas. 😉 Du var duktig. Hoppas du satte upp en fet lapp med gnäll!!

  • Michis skriver:

   Inga gnällappar, men jag har mailat Hyresbostäder om att de måste sätta taggar på varendaste litet soprum, elektroniska taggar som registrerar vilka det är som varit där inne och kastat. Det är lite lättare att göra punktinsatser då. ”Åh, igår var det fräscht i soprummet, vilka har varit där sedan dess? Nå, då går vi och ringer på dörrarna då!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s