Vägen mot framtiden

”Varje sänkt krona i skatt är en krona mindre i äldreomsorgen” -Reinfeldt
Nya Moderaternas kommunala rikskonferens 2005  i Örebro.

Vi vet alla hur det gick.
Vi kan även lägga till att varje sänkt momskrona inom restaurangbranschen är en krona från skolan.

Om jag får välja mellan billigare hamburgare och resurser för att utveckla lärarnas kompetens och öka statusen inom läraryrket – då vill jag ha bättre lärare till barnen, inte billigare snabbmat.

Barnen är vår framtid.
Lärandet är livsviktigt.

Goda kunskaper och hög kompetens är den enda vägen att gå om vi på allvar vill komma vidare mot en god framtid där våra medborgare inte är arbetande fattiga, människor som trots heltidsarbete får nöja sig med att befinna sig nära eller under fattigdomsgränsen.

Jag skulle vilja att sittande regering, oavsett färg, faktiskt har en tanke och ett mål med var utbildningen ska ta vägen och hur den ska se ut.
I den senaste läroplanen ser vi att skolan ska förmedla en svensk värdegrund. Man kan tro att det är Sverigedemokrater som varit med och skrivit den, men oavsett det, det jag saknar är möjligheten att faktiskt kunna implementera det som finns med i den. Oavsett hur bra läroplanen är så kommer det behövas kompetenta och intresserade lärare som ska kunna genomföra den – alla studier visar att det enskilt viktigaste för en god utbildning är att lärarna är kunniga, kompetenta, brinner för sitt yrke och för att förmedla kunskap!

Att bara ge mer resurser till skolan och kräva resultat i form av högre betyg leder till en betygsinflation – istället bör vi väl mäta de reella kunskaperna.
Efter fem år med Björklund så sjunker Sverige i PISA-mätningen. Vi blir inte bättre. Och Björklund kan inte längre skylla på den socialdemokratiska flumskolan, han har haft gott om tid att lägga om kursen vid det här laget.
Hur många år ska barnen behöva förlora?

När ska vi göra utbildningarna bättre?
Jag bryr mig faktiskt inte om vilken färg regeringen har om denna regering använder sin makt över skolpolitiken för att faktiskt förbättra utbildningarna så vi får en skola med jämlika förutsättningar för alla – som Palme sa, vi kan inte låta en enda liten tjatte hamna efter, det har vi inte råd med!

Barnen är vägen mot framtiden.
Ger vi barnen goda förutsättningar att bli bra samhällsmedborgare bygger vi genom dem ett gott samhälle.

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s