Mediebruset ur mitt perspektiv

Hej!
Vad trevligt att ni kikar hit.

Jag skulle vilja sammanfatta de senaste dagarnas informationsflöde. Jag litar på att ni vet hur man gör när man googlar och tänker därför, bara för att jäklas lite – inte länka.

Reinfeldt var ansvarig för att sälja ut en vårdcentral för inventariekostnad till läkare, trots att övriga politiker protesterade och påpekade att det troligen varken var lagligt eller lämpligt. Nu vägrar hon att uttala sig kring det hela. Avgå, Filippa!

Bemanningsanställda ska godkänna lärarlegitimationerna. I snitt har de sex minuter på sig att kontrollera att uppgifterna stämmer och därefter har den myndighet som verkligen skulle skött dessa valideringar inte tillräckligt med tid att kontrollera om det är riktigt. Förutom att de bemanningsanställda fått skriva individuella avtal för att komma runt ansvaret för sitt arbete så att det är de själva istället för Proffice som tar smällen ifall det visar sig att det blir fel så är det dessutom så att de skulle ha fått tiotusen kronor mer i lön ifall de blivit anställda direkt vid myndigheten istället för att hyras ut som ”konsulter.”

Övriga nyheter – i riksdagen påpekar Reinfeldt (Fredrik, denna gång, inte Filippa) att Jonas Sjöstedt gick med i Vänsterpartiet när dessa kallade sig kommunister. Därför anser Reinfeldt att Sjöstedt är kommunist.
Jaha, jag noterar att Reinfeldt var med i moderaterna när dessa var det enda partiet i riksdagen som var för apartheid. Jag anser därför att Reinfeldt är för apartheid.

Vad har vi mer för nyheter?

Jo, jag har noterat att media anser att man som partiledare inte får ändra uppfattning i någon fråga, samt att man som partiledare inte får vara okunnig om något. Därför anser jag att Fredrik Reinfeldt omedelbart bör avgå, då han inte bara ändrat sig i fråga om det femte jobbskatteavdraget, från något som är saliggörande för svensk ekonomi till något som man gör om det finns pengar i svensk ekonomi för att göra det – dessutom kände Reinfeldt inte till att Fas3 är den störste ”arbetsgivaren” i Sverige – en konsekvens av borgerlig politik.
I ärlighetens namn ska man ju även avgå om det visar sig att man inte riktigt haft koll på var skattepengar tar vägen och eftersom en halvering av restaurangmomsen gick från att skapa arbete till att ”vara en marginalökande åtgärd för restaurangägare” så är det naturligtvis bara för hela Alliansen att avgå, avgå och åter AVGÅ!

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Funderingar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mediebruset ur mitt perspektiv

  1. Ping: Delat ledarskap till 2013 är en möjlighet om Juholt väljer att stiga av « Röda Berget

  2. Stefan ljung skriver:

    Mycket bra inlägg, men surt kan man konstatera att media inte bryr sig. Det viktigaste i svensk politik idag är oppositionen. Tydligen är varken folkmord, korruption och lögner från regeringspartiet ointressant. Svenska folket hejar på!

    • Michis skriver:

      Det är som det är. Juholt har ju hållt ut längre än man kunde tro. Vi måste enas. Enade vi stå, söndrade vi falla, lika sant som alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s