Socialdemokrater är bättre än andra människor!

Hur kan någon välja ett annat parti än Socialdemokratiska Arbetarepartiet?
Ja, om det nu är som det verkar, att det inte är någon skandal att medlemmar ur allianspartierna skor sig på andra, utnyttjar kryphål i lagen, genomför avknoppningar som är olagliga och kommer undan med det för att man förväntar sig att alliansens medlemmar och ledare ska göra sånt?

Som socialdemokrat räcker det inte med att att vara människa med fel och brister – nej, vi ska ha koll på outtalade regelverk och kunna följa dem, vi ska veta mer än vad någon kan begära, ha perfekt minne, vara goda och snälla på alla sätt och dessutom ska vi stå över attackerna mot oss som kommer både inifrån och utifrån.

Kanske är det inte så det är. Men det är uppenbarligen så det är folk tycker att det ska vara. Om en socialdemokrat fyller i en blankett på exakt samma sätt som han alltid gjort det så är det visst inte förvaltningens fel att de inte noterar att det står ett namn till på den hyresavi som lämnats in som bilaga, det är den enskilde socialdemokratens fel att han inte tar reda på vad som vare sig sagts eller skrivits!

Nå – när det sedan kommer upp till ytan och pengar som är korrekt utbetalade återbetalats – så visar det sig att moderata riksdagsledamöter som borde noterat att det inte längre är okej att ta upp hela hyreskostnaden fortsätter att göra det. Och får pengar utbetalda. Skattepengar. Men det är okej för att moderater tydligen ska sko sig på skattepengar.
Fint.

Allt det här gör mig förvirrad. Jag kan inte för mitt liv begripa varför man vill degradera sig till en lite sämre människa och undvika att gå med i Socialdemokraterna – eftersom vi uppenbarligen är lite mer än ni vanliga dödliga.

(Pssst, vet ni vad. Jag håller med om att alla människor ska bete sig ärligt, rakryggat och ta hand om varandra och jag tror inte att de som röstar på Alliansen medvetet anser sig vara sämre människor – jag drar bara lite slutsatser till sin spets.)

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Socialdemokrater är bättre än andra människor!

  1. Anita skriver:

    Nu saknar jag den där ”Gilla-knappen”som fanns på AB-bloggen!

    Mycket bra skrivet! 🙂

  2. tengileye skriver:

    Tycker tvärtom än många andra i den här frågan- för det är väl till stor del Juholten det handlar om…

    Känns som en rätt skön snubbe som säger vad han tycker och tänker och absolut inte verkar vara mediatränad, till skillnad från många andra politiker som babblar på och egentligen ytterst sällan säger nåt alls av värde, fram med FLER sådana- även om det råkar bli lite fel ibland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s