Åldersdiskriminerar SSU?

Ni förstår, det är ju som så att man vid 35 års ålder tappar rösträtten i SSU. Fruktansvärt av de där unga människorna att sätta ett streck! Man kan vara ung i sinnet till man dör, minsann!

Inte nog med det, de tog initiativet till en utbildning för att höja kunskapsnivån på arbetarrörelsens unga med. Utbildningen heter Bommersviksakademien och har åldersstreck åt två håll, man ska ha fyllt 25 eller fylla under utbildningstiden och man får inte ha fyllt 36 när man börjar utbildningen.

Varför man satt gränsen som man gjort vet jag inte. Jag vet bara att SSU erbjuder utbildning till de under 25. Eftersom LO är inblandade i denna satsning med så vet jag även från detta håll att man räknas som ‘ung’ upp till 35. Oavsett när man valde att gå med i facket.

Sen är även socialdemokraterna med i denna satsning. Den handlar inte bara om en satsning på en generation där många inte fick något kontaktnät via SSU, utan också en tvärfacklig och gemensam satsning från LO:s ungdomsförbund, SSU och det parti vi i arbetarrörelsen startat.

Jag blir faktiskt förvånad när jag ser folk gnälla. De anser nämligen att de blir diskriminerade för att de är äldre än 35. De tycker att ålder inte ska spela någon roll, man ska tas in på andra kriterier.

Vad de inte verkar förstå är att åldersspannet är en del i tanken på ett generationsskifte. Någonstans får man väl inse att de som rent åldersmässigt är relativt unga behöver få komma fram de också.

Arbetarrörelsen är en folkrörelse. Det minsta man kan begära av en folkrörelse är väl att folk faktiskt rör på sig?

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s