En bra Bråvallafestival?

Nu har ju årets upplaga av Bråvallafestivalen kommit och gått. Förutom det otäcka blixtnedslaget som var en ren naturkatastrof så finns det en del andra saker med festivalen som gör att jag blir orolig. 

Till att börja med – företag som inte tecknar anställningsavtal med sina anställda. De hävdar att det räcker med muntliga avtal, något som inte alls stämmer. Ett muntligt avtal är värt lika mycket som papperet det aldrig skrevs på, så att säga. Dessutom är det förstås helt genomruttet att bli av med sitt timjobb när man efterfrågar sitt skriftliga anställningsavtal!

Fortfarande städas dessutom det enorma campingområdet och festivalområdet – och nu vittnar de som jobbar där om långa pass och att de utnyttjas som slavar – för de får inte lön för sitt utförda arbete! 

Återigen – det här är inte okej! Att svara på kritiken med ett: ”De som får gå är lata!” är absolut inte rimligt!

Bråvallafestivalen ska vara en positiv upplevelse och en tillgång för Norrköping, men det ska inte bara gälla festivalbesökarna, utan måste också gälla alla de som arbetar under festivalen. Att FKP Scorpio inte tecknar kollektivavtal ogillar jag starkt!

Jag har ännu aldrig besökt själva festivalområdet – och det kommer jag heller inte att göra förrän FKP Scorpio kan se till att de som arbetar under festivalen försäkras om schysta villkor!

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Norrköping. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s