Vi står enade med dig, Jenny!

När en människa väljer att vara en offentlig person och deltar i debatten genom att skriva inlägg, argumentera för sin sak och föra fram sin åsikt så måste den människan vara beredd på att få mothugg. 
Yttrandefriheten innebär inte rätten att oemotsagd få föra fram vad en tycker, den innebär rätten att få säga vad en tycker och då får alla som vill säga emot. Inga konstigheter.

Men nog är det väl märkligt att när Jenny Bengtsson, avdelningsordförande för Stockholm och Gotland, Hotell- och Restaurangfacket, skriver en helt riktig debattartikel om varför det inte går att kräva förtroendeuppdrag i en organisation som man inte ställer upp på grundvärderingarna i – så eskalerar det till mordhot, våldtäktshot och tusentals rasistiska hatmail?

Eller så är det inte det. För bland de som påstår sig vilja värna yttrandefriheten så finns det en otäck svans av upphetsade och arga människor som tror att yttrandefrihet innebär rätten att vara helt genomvidrig, skrämmande och ondsint gentemot andra. 
Det gör den faktiskt inte. Yttrandefriheten är omskuren av enkla saker som att det inte ska uttalas mordhot, våldshot och hets mot folkgrupp, med mera. Eller det är klart att det går att göra det – men inte utan konsekvenser. 

Jenny, du är min fackliga syster och kamrat i arbetarrörelsen. Jag vill att du ska veta att vi i arbetarrörelsen står enade med dig, både i din originaldebattartikel och att vi sluter upp bakom dig och vid din sida i den här hatstormen. 
All kärlek och styrka. 

workers-unite

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Michaelas tankar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi står enade med dig, Jenny!

  1. Ping: Facklig solidaritet trumfar hoten och hatet – Vi låter oss inte besegras | Röda Berget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s