Alla ska med – men var är vi på väg?

Innan bläcket på eftervalsanalyserna ens hunnit torka så förbereder vi oss för ett extra val.
De skiljelinjer som inför valet upplevdes som otydliga har blivit skarpare.
Nu har vi svart på vitt vad som händer.

Vi behöver fler som utbildar sig. Men med den budget som M, Fp, C, Kd och SD röstade på i riksdagen blir det färre utbildningsplatser.

Sjuka människor blir inte mindre sjuka av att inte ha någon inkomst. Men nu stoppas inte utförsäkringarna, som Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade budgeterat för. I stället kommer 13 200 människor att utförsäkras.

Arbetsmiljön är på väg utför – men nu saknas det välbehövliga tillskott på 100 miljoner som Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade med i budgeten till Arbetsmiljöverket.

Taket i A-kassan skulle ha höjts till 910 kronor per dag. En A-kassa som går att leva på leder till minskade kostnader för kommunerna vad gäller ekonomiskt bistånd, den innebär också att man vågar säga ifrån på jobbet när en inte är rädd för vad som händer om chefen blir arg på en för att en påpekar exempelvis brister i arbetsmiljön eller andra missförhållanden…

Det finns så många bra saker med i den budget som var tänkt. Den politik som Socialdemokraterna och Miljöpartiet ville få fram.
Jag är helt övertygad om att alla som ska välja nu igen i mars vill ha igenom dessa förbättringar för vårt samhälle. För våra barns skull, för de äldre, för oss själva, för att vara rent krass och egoistisk.

Vi är på väg mot en bättre framtid, för att besvara frågan i blogginläggets titel. Och det vore bra om alla är med på det tåget.

…om nu inte tåget också hade fått minskade anslag i och med att de borgerliga riksdagspartierna inte klarade av att släppa på prestigen och förstå att de fick kicken av väljarna i september…

Glöm aldrig bort att rösta

Glöm aldrig bort att rösta

Annonser

Om Michaela Leo

Jag kan försöka vara trevligare om du kan försöka vara smartare. Deal?
Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s